Layer 1
Een unieke wellnessbeleving met alles erop en eraan Laat je in de watten leggen door onze arrangementen

Sauna's

In Sauna Den Ilp kan je genieten in een heerlijk oase van rust. U vindt er een ruim aanbod aan verschillende soorten sauna’s die je op je gemak kan ontdekken. Laat je meevoeren in de opgietsauna of de hammamruimte, ontspan je spieren in de kruiden- en de zoutsauna of kom tot rust in één van de andere sauna's. 

Daarnaast kan je in ons wellness resort ook genieten van verschillende baden & douches, rustruimtes en massage behandelingen. Voor een heerlijk hapje en drankje kan je terecht in het restaurant. Bij Sauna Den Ilp in Den Ilp, net iets boven Amsterdam in het Noord-Hollandse land, is er tijdens een dagje sauna dan ook van alles te doen.

Door de ruime openingstijden bepaal je zelf wanneer je wilt ontspannen. Sauna Den Ilp is zeven dagen per week vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur geopend.

Reserveer je dagje sauna

Je kunt bij Sauna Den Ilp kiezen uit een ruim aanbod aan sauna’s:

Stoomcabine
Stoomcabine
Ontspan je lichaam en geef je geest nieuwe energie. Stoom is hét recept voor totale lichaamsreiniging.
Citroensauna
Citroensauna
Je wordt omringd door een verkwikkende citroengeur. Voel je luchtwegen opengaan.
Caldarium
Caldarium
Caldarium is Latijn voor warmtekamer. Het is hier niet zo heet als in andere sauna's. Ga lekker liggen op de verwarmde banken en droom weg.
Zoutsauna
Zoutsauna
De warme lucht in deze sauna is verrijkt met zoutmineralen uit de Himalaya. Reinigt de luchtwegen.
Kruidentempel
Kruidentempel
Neem plaats rond de opgietemmer en laat je meevoeren door de heerlijke geuren van verse kruiden.
Infrarood Sauna
Infrarood Sauna
De warmte van deze sauna dringt dieper door in uw lichaam. Heerlijk en heilzaam voor spieren en gewrichten.
Panoramasauna
Panoramasauna
Een sauna met de sfeer van een terrasje. Ga lekker zitten en zie hoe de wereld buiten aan je voorbijtrekt.
Aufguss Kelosauna
Aufguss Kelosauna
Gemaakt van oeroude boomstammen, speciaal voor onze opgietsessies.
Finse Sauna
Finse Sauna
De sauna zoals we die allemaal kennen. Werkt ontspannend en reinigend. Het is binnen zo'n 90 graden.

Praktische informatie voor een bezoek aan de sauna

  • Een bezoek aan Sauna Den Ilp: Wilt u Sauna Den Ilp komen bezoeken en bent u nog niet eerder bij ons geweest. Lees wat u tijdens een bezoek aan sauna Den Ilp kunt verwachten. U vindt onze sauna in het prachtige pittoreske dorpje Den Ilp (Noord-Holland), niet ver van Amsterdam.
  • Eerste keer naar de sauna: Bent u nog nooit in een sauna geweest? Lees dan onze tip voor de eerste keer naar de sauna. Hier vindt u ook een lijst met dingen die handig zijn om mee te nemen.
  • Een sauna bezoeken als het buiten warm is: Veel mensen denken als het buiten warm is niet direct aan het bezoeken van een sauna. Op een warme dag kunt u echter gewoon naar de sauna. Op deze dagen is het zelfs extra fijn verblijven in de tuin van onze sauna. Lees meer over het bezoeken van Den Ilp op warme dagen

Sauna cadeaubon

Laat je geliefde, een goede vriend(in) of een dierbaar familielid heerlijk is de watten leggen. Verras hem of haar met een dagje genieten bij Sauna Den Ilp.

Lees meer over onze sauna cadeaubonnen

Sauna arrangement

Maak je dagje sauna compleet en combineer een dagje genieten in al onze faciliteiten met een heerlijke massage behandeling. U kunt kiezen uit verschillende massages, waaronder een ontspannings-, een sportmassage of hammam-massage. De hammam-massage vindt plaats in onze prachtige hammamruimte. 

Bekijk alle sauna arrangementen van Den Ilp.