Layer 1
Een unieke wellnessbeleving met alles erop en eraan Laat je in de watten leggen door onze arrangementen

Sauna Den Ilp

Een oase van rust in onze sauna: laat u lekker in de watten leggen dichtbij Amsterdam

Sauna Den Ilp

Laat u heerlijk in de watten leggen in onze sauna Den Ilp, op steenworp afstand van recreatiegebied Het Twiske en dichtbij Amsterdam. Vanuit het schilderachtige dorpje Den Ilp stapt u een unieke wereld binnen, ingericht met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Zowel de sauna’s als andere ruimtes zijn stuk voor stuk geïnspireerd op de rust die de directe omgeving uitstraalt.

Ervaar een ware oase, zowel in de opgietsauna als in de hammam en de andere mooie ruimtes. Ontspan uw spieren bij ons in de kruiden- en zoutsauna’s of geniet van de warme zonnestralen op het terras. ’s Winters neemt u plaats bij de open haard in de huiskamer. Of doezel juist even weg op een luxe waterbed dat u naar dromenland voert. Onze sauna is ontworpen door liefhebbers, en dat voelt u.

Reserveer uw bezoek aan onze sauna Den Ilp

Onze soorten sauna’s: een unieke beleving

Stoomcabine
Stoomcabine
Ontspan lichaam en geest en ervaar hoe dat spontaan nieuwe energie opwekt. 
Stoom is hét recept voor een totale lichaamsreiniging.
Citroensauna
Citroensauna
Laat u omringen door een verkwikkende citroengeur. 
Het opent uw luchtwegen en geeft energie vanuit een gevoel van ontspanning.
Caldarium
Caldarium
In het Latijn betekent dit ‘warmtekamer’, want het is er warm in plaats van heet.
Droom weg op de verwarmde banken, voor een unieke sauna-ervaring.
Zoutsauna
Zoutsauna
Zoutmineralen uit de Himalaya verrijken de warmte in deze sauna.
Dat reinigt de luchtwegen, zodat lichaam en geest geweldig in balans komen.
Kruidentempel
Kruidentempel
Ga lekker zitten rond de opgietemmer in het midden van de ruimte.
Laat u in deze sauna meevoeren door de heerlijke geur van verse kruiden.
Infrarood Sauna
Infrarood Sauna
De warmte in deze sauna dringt dieper door in uw lichaam.
Dat voelt heerlijk en is bovendien heilzaam voor uw spieren en gewrichten.
Panoramasauna
Panoramasauna
Geniet van een sauna, met de ervaring van een sfeervol terras.
Zak lekker onderuit en laat de wereld buiten rustig aan u voorbijtrekken.
Aufguss Kelosauna
Aufguss Kelosauna
Deze sauna is gemaakt van oeroude boomstammen, voor een bijzondere beleving.
Het is de ruimte die we gebruiken voor de sessies door onze opgietmeesters.
Finse Sauna
Finse Sauna
De klassieke sauna zoals we die allemaal kennen.
Heerlijk ontspannend en reinigend, met temperaturen tot 90 graden Celsius.

Een oase van rust dichtbij Amsterdam

Onze sauna Den Ilp ligt op slechts 10 tot 15 minuten rijden van Amsterdam, maar biedt een bijzondere oase van rust. Zowel de diverse sauna’s als de massagebehandelingen en complete arrangementen helpen u om even los te komen van de dagelijkse stress. Zodra u bij ons binnenstapt lijken zorgen en andere beslommeringen even niet meer te bestaan.

Zowel de sauna’s als de baden, douches en andere ruimtes hebben we ontworpen met inspiratie uit de directe omgeving. Het recreatiegebied Het Twiske staat centraal, samen met het pittoreske dorp Den Ilp. Die combinatie maakt onze sauna tot een geheel van rust, ontspanning en een geweldige beleving.

Voor het eerst naar de sauna: 4 handige tips

Komt u voor het eerst naar onze sauna? Of is het alweer even geleden dat u zich een dag lang liet verwennen? Onze sauna Den Ilp is geschikt voor beginners, voor iedereen die vaker naar de sauna gaat en voor liefhebbers, zoals wijzelf. 

Met een paar tips weet u ook voor uw eerste bezoek wat u kunt verwachten:

 • Hoe begin ik aan mijn eerste saunabezoek?
  Dankzij 9 verschillende sauna’s heeft u de keuze uit verschillende ervaringen. Begin bijvoorbeeld met het Caldarium. Daar is het warm, maar niet heet. Merkt u dat de temperatuur bevalt, omdat uw lichaam eraan went? Bezoek dan de warmere sauna’s. Koel na het bezoek weer af met een koude douche of in de dompelbaden en sluit bijvoorbeeld af in het zwembad. Zo brengt u uw lichaamstemperatuur weer terug op de gebruikelijke 37 graden.
 • Wat is de beste plek in een sauna?
  U bent vrij om te gaan zitten waar u wilt in de sauna. Op de hogere niveaus is het warmer. Begin daarom zo laag mogelijk, vooral als u nog niet eerder naar een sauna ging. Heeft u hoger in de sauna gezeten? Ga nog even iets lager zitten voordat u de sauna verlaat. Dat voorkomt een gevoel van duizeligheid.
 • Wat moet ik meenemen naar de sauna?
  Neem naar onze sauna een grote (bad)handdoek mee, groot genoeg om met heel uw lichaam op te liggen. Draag buiten de sauna’s een comfortabele badjas, zoals in de rustruimtes en het restaurant. Draag comfortabele kleding als u naar onze sauna komt.
 • Waarom zijn er koude douches en dompelbaden?
  In de sauna’s is de temperatuur hoog. Het is na een saunabezoek daarom belangrijk om uw lichaam weer af te koelen. Daarvoor kunt u de koude douches en de dompelbaden gebruiken.

Tip: benieuwd naar onze sauna in Den Ilp? Bekijk de sfeerimpressie, om als het ware alvast een keer binnen te stappen. En ontdek de beschikbare arrangementen, bijvoorbeeld om een massage toe te voegen aan uw saunabezoek. 

 

Tip: geef onze sauna cadeau

Onze sauna biedt een oase van rust, ontspanning en comfort. Kom daar een dag lang zelf van genieten. Of geef een saunabezoek cadeau, bijvoorbeeld aan familie of goede vrienden. Kom samen naar onze sauna dichtbij Amsterdam of bied hen de kans om zich een dag lang heerlijk te laten verwennen.

Openingstijden van onze sauna

Onze sauna is 7 dagen per week open, van 12:00 tot 22:00 uur.
Ons restaurant is geopend voor een hapje en een drankje.

 

Veelgestelde vragen over onze sauna

 • Waarom bezoeken anderen de sauna?
  Een saunabezoek staat voor veel van onze gasten in het teken van ontspannen, genieten en bijkomen. Ervaar warmte, rust en comfort, om even helemaal nergens aan te hoeven denken. Dankzij 9 sauna’s, baden en douches en meer faciliteiten valt er van alles te ontdekken.
 • Wat maakt Den Ilp bijzonder als sauna?
  Bij Den Ilp heeft u de keuze uit maar liefst 9 verschillende sauna’s en allerlei (massage)behandelingen. U geniet een dag lang van heerlijke faciliteiten, waarbij wij ervoor zorgen dat u alle rust en ruimte heeft. We laten daarom heel bewust maar een beperkt aantal gasten per dag toe.
 • Levert de sauna gezondheidsvoordelen op?
  Een sauna draagt bij aan ontspanning, van zowel lichaam en geest. Concreet kan dat bijdragen aan betere slaap, verbetering van de huid, detoxificatie en een sterker immuunsysteem. Andere gasten profiteren van pijnveriichting, herstel na inspanning en een betere cardiovasculaire gezondheid.
 • Hoe ziet de sauna eruit?
  We zouden het u graag in de mooiste bewoording vertellen, maar zou u het niet liever zelf bekijken? Onze sfeerimpressie geeft het beste beeld van wat u in onze sauna kunt verwachten.
 • Wat kost jullie sauna dichtbij Amsterdam?
  Reserveer online uw tickets voor onze sauna en bekijk de prijs per persoon. Of boek de beschikbare arrangementen, om u een dag lang te laten verwennen.