Layer 1
Een unieke wellnessbeleving met alles erop en eraan Laat je in de watten leggen door onze arrangementen

Waar is een saunabezoek goed voor?

Een bezoek aan een sauna kan helpen uw algemene gezondheid te verbeteren. De sauna verbeterd uw immuunsysteem en stimuleert en stabiliseert de bloedsomloop. Uw lichaam reageert heftig op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt en maakt daardoor antistoffen aan. Heeft u vaak last van spierpijn. Probeert u dan eens de infraroodsauna. Naast spierpijn kan het ook rugpijn verminderen. De lampen verwarmen uw lichaam en de stralen dringen diep in uw huid door. Dit verbeterd de doorbloeding en ontspant de huid.

De hoge temperaturen in de sauna zorgen er ook voor dat de poriën zich openen en uw bloedvaten zich verwijden. Op deze manier kan uw huid goed schoon worden. U raakt niet alleen vocht kwijt, ook overtollig talg en ander vuil wordt afgevoerd. Uit onderzoekt blijft overigens dat de sauna niet alleen reinigend werkt, maar ook gezond is voor uw huid. Het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Bovendien gaat herstel bij vochttekort of een verstoorde PH-waarde sneller.

Met verkoudheid naar de sauna

Mensen die regelmatig naar de sauna gaan, lopen minder kans om verkouden te worden. De wisselingen tussen extreme warmte en kou versterken het immuunsysteem. De sauna is dus in de eerste plaats een preventief middel tegen verkoudheid.

Door het stijgen van de lichaamstemperatuur, is dit een goede manier om het gevecht aan te tegen virussen. Als de temperatuur hoger wordt dan 37 graden, is het moeilijk voor de virussen om te overleven. Echter wanneer u koorts heeft, is het geen goed idee om naar de sauna te gaan.

Niet alleen de sauna, maar ook het stoombad heeft een positieve invloed op verkoudheden. De warme stoom heeft een rustgevende werking op de luchtwegen.

Impact sauna op stress

Stress is één van de voornaamste redenen van een saunabezoek. Wanneer u frequent de sauna bezoekt kunt u stress tegengaan. Het frequent bezoeken van de sauna heeft namelijk een positief effect op uw stofwisseling, bloedsomloop en natuurlijk weerstand. De stoffen die uw lichaam vrijgeeft zorgen ervoor dat pijnen verlicht worden. Daarbij is een sauna vaak een rustig oord, waar iedereen met rust gelaten wordt. Deze combinatie zorgt ervoor dat u volledig tot rust kunt komen